ДНСК маха комплекс от басейни и кафе-аператив във вилно селище „Русалка
ДНСК маха комплекс от басейни и кафе-аператив във вилно селище „Русалка / снимка: Sofia Photo Agency, архив

ДНСК започва принудителното премахване на комплекс от открити басейни и кафе-аператив във ваканционно селище "Русалка", съобщиха от регионалното министерство.

От началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол Североизточен район през януари 2014 г. е издадена заповед за премахване на незаконен строеж "Комплекс от басейни с кафе-аперитив със застроена площ 537.50 кв. м", извършен във ваканционното селище от ВС "Русалка" АД, представлявано от Евгения Банева.

Полиция пред офиса на Николай и Евгения Баневи

Заповедта е обжалвана и с окончателно решение от декември 2014 г. на Върховния административен съд е потвърдена. От датата на влизане в сила на заповедта за премахване, става годно изпълнително основание, подлежащо на изпълнение по предвидения за това законов ред, посочват от МРРБ.

Евгения Банева: Това не е първият инцидент, който е свързан с мен и наши фирми

Отправена е била покана за доброволното изпълнение на заповедта. След като е констатирано, че заповедта не е изпълнена доброволно, са предприети действия по принудителното премахване на незаконния строеж от органите на ДНСК. Премахването е насрочено за периода от 9 ноември до 20 ноември 2015 г.

Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС "Русалка", се напомня в прессъобщението. През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа - яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост - морския бряг и акваторията.