"Това не е първият инцидент, свързан с мен и наши фирми и офиси. Подадени са над 17 жалби в прокуратурата, Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура", заяви за „Здравей, България" по Нова телевизия Евгения Банева. Причина за изказването й бе нападението на офис на семейство Баневи на столичния булевард „Витоша" в понеделник. Според очевидци по обяд са се чули два взрива пред апартамент, използван от семейството като туристическа агенция. Не са нанесени сериозни щети.

Полиция пред офиса на Николай и Евгения Баневи

„Знам кое е това лице и коя е тази фирма. И днес на фейсбук страницата на туристическия холдинг ще бъдат извадени всички прокурорски преписки с входящите номера досега", коментира още Банева.

Тя уточни, че това е втори опит за хвърляне на бомби в техен офис.

„На 7 ноември беше направен опит за запалване на централния ресторант във в.к. „Русалка". По същото време миналата година бе запалена нашата вила във в.с. Русалка. Няма да цитирам имена. Не е моя работа да го докажа. Но това са действия срещу мен, моята фамилия, срещу наши служители, които целят ежедневен тормоз, който е свързан с постигане на определени икономически интереси", поясни Евгения Банева.

По думите й обаче не става въпрос за местната власт.

„Самата местна власт си признава, че има натиск отгоре. Всички знаем кое е това високо място - управляващата партия и прокуратурата", каза още Банева.

Източник: Novanews.bg