/ Форум Филм България
След по-малко от три седмици на екран продукцията "Цар Лъв" на "Дисни" премина знаковата граница от 1 милиард долара от продажбата на билети по света, съобщи "Варайъти".

Walt Disney счупи световния рекорд за годишни приходи за всички времена

С постижението "Цар Лъв" става четвъртият филм на компанията след "Отмъстителите: Краят", "Капитан Марвел" и "Аладин", реализирал печалби от над 1 милиард долара през тази година.

Новият „Цар Лъв“ спечели зрителите у нас

Знаковото постижение на "Цар Лъв" идва броени след като "Дисни" постави нов рекорд за най-касова година за филмово студио. Въпреки че е едва юли, компанията вече е реализирала приходи от 7,67 милиарда долара в международния бокс-офис, подобрявайки собствения си рекорд от 2016 г. Тогава "Дисни" спечели 7,61 милиарда долара от продажбата на билети по света.

"Дисни" постави нов рекорд с приходи от 7,61 млрд. долара

През 2016 г. компанията отбеляза и рекорд с четири филма с приходи от над 1 милиард долара в международния бокс-офис, припомня изданието.

Тази година "Дисни" има шанс да подобри и това свое постижение. Друга продукция на филмовото студио - "Играта на играчките: Пътешествието", "гони" сумата от 1 милиард долара от продажбата на билети по света.

През идните месеци предстои излизането на екран на продължението на "Замръзналото кралство" - най-касовата анимация на всички времена, както и на "Господарка на злото 2" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър".
БТА