Близо 4% от българите остават без цифрова телевизия
Близо 4% от българите остават без цифрова телевизия / снимка: sxc.hu

Над 96% е покритието на цифровата телевизия у нас, съобщи във Велико Търново заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Той уточни, че заради трудния релеф в някои от населените места в страната все още няма цифрово покритие.

„Министерствата на транспорта и на финансите, както и от Националното сдружение на общините в България следят как се изразходват 660 000 лв., отпуснати от Министерския съвет в края на миналата година за цялостно покритие на сигнала на цифровата телевизия", уточни Тодоров.

Според него всеки кмет на населено място има възможност сам да прецени за какво да инвестира предоставените средства, защото проблемите за всяко от селищата без покритие са различни.

Във Велико Търново заместник-министър Георги Тодоров, главният изпълнителен директор на "Български пощи" Валентин Петков и областният управител инж. Георги Рачев откриха новия офис на Специализираното поделение за куриерски услуги на дружеството - "Булпост".

Очакваме 14 % ръст на приходите от куриерски услуги на „Български пощи" благодарение на мерките, които предприемаме, каза Георги Тодоров при откриването на новия офис.
„Нашата цел е с налагането на куриерските услуги да разширяваме и клоновата мрежа", посочи зам.-министърът.

Той обясни, че днес ще отворят врати още два офиса за куриерски услуги в градовете Плевен и Русе. По думите му това ще доведе до привличане на повече индивидуални и корпоративни клиенти, както и подобряване на позициите на дружеството на пазара.