Да се забрани услугата ол-инклузив в тризвездните хотели, ако те нямат капацитет да изхранват поне 60 процента от легловата база – тази идея обмисля ръководството на Агенцията за безопасност на храните, съобщи директорът й Йордан Войнов. По думите му в момента има хотели, в които легловата база надвишава значително капацитета на мястото за хранене.
„Имаме такава идея – ол инклузив да се предлага само в хотелите с четири и пет звезди и тези, които са с три звезди, но имат капицитет за изхранване на 60 процента в зависимост от легловата база", каза Войнов. Той допълни, че инспекторите от агенцията са се натъкнали на „аномолии" хотел с капицитет 1000 легла, мястото е за изхранване на 30 души.
Затова от агенцията по храните отправят предложение за законови промени към министерството на икономиката.