88 милиона лева инжекция за бюджета на общините
88 милиона лева инжекция за бюджета на общините / netinfo

Ние не претендираме за повече пари по инвестиционните трансфери от тези, които самата програма за децентрализация беше предвидила да се реализират с държавния бюджет за 2007 година и се надяваме на подкрепа в Народното събрание. Това каза Гинка Чавдарова - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в предаването „Портфейл” на Дарик радио.

Тя обясни че сумата е от 55 милиона лева за общинска пътна мрежа и че сдружението на общините не претендира за повече пари, а за това те да бъдат дадени по обективен критерий директно в общинските бюджети, а не в течение на годината да се разпределят по обекти чрез Министерство на регионалното развитие. Чавдарова обясни какво е второто финансово предложение на общините така:

Второто ни предложение касае преразпределение на допълнителни средства, но те са в рамките на 15-20 милиона лева, не повече в частта за актуализация на стандартите за делегиране дейности в сферата на образование, социални услуги и култура, които стандарти като средства за издръжка, а не за трудови възнаграждения са оставени на равнищата от 2006 година.