60 млн. лв. приходи на „Топлофикация–София” от ток за осем месеца
60 млн. лв. приходи на „Топлофикация–София” от ток за осем месеца / netinfo

60 милиона лева са приходите от ток на “Топлофикация–София” за периода октомври 2007 – август 2008 година. Това съобщи за Дарик заместник изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов. По думите всякастотинка от приходите от продажбата на произведената от столичното парно електроенергия отива директно в сметката на „Булгаргаз" по силата на споразумението от септември 2007 година. Цветанов беше категоричен, че на нито една сграда в София не е спрянотоплоподаването. Ето какво още какво каза Цветков:

Да не тръгнете да правите анализ в посока на това, че ние дължим на „Булгаргаз” в началото на кампанията 70 млн. лв., пък 70 млн. лв. сме изкарали от електроенергия.

Защо не трябва да се прави такава съпоставка?

Защото няма как да се прави. Защото ние говорим към осеммесечието, т.е. това са за всички тези осем месеца, всичко, което ние получаваме като електрическа енергия. Дори не постъпва директно в дружеството, а отива в „Булгаргаз”. Ние от тези пари абсолютно не използваме каквото и да било.

Така ли?

Абсолютно. Включително и от топлинна енергия всичко отива за „Булгаргаз”. Винаги сме спазвали този принцип. Всяка една стотинка, която дойде от електроенергия, автоматично се превежда на „Булгаргаз”.

В момента постъпват ли пари от длъжниците?

Да. По 1,3 млн. лв. събираме на ден. От некоректни потребители като цяло, не мога да кажа само от спрени сгради. И от спрени сгради, разбира се. Самият факт, че не спираме сгради означава, че те попадат в категорията, която си плаща.