4 фирми искат да купят Градски транспорт Пловдив
4 фирми искат да купят Градски транспорт Пловдив / netinfo

Четирима са кандидатите за участие в търга с явно наддаване за продажба на 67% от акциите на общинска фирма „Градски транспорт” в Пловдив– това потвърди за Дарик Пловдив изпълнителният директор на Пловдивската общинска агенция за приватизация Чавдар Марев.

Първа софийската фирма “С Експрес груп”, която при провалената предишна процедура се класира на трето място, внесе на 20 март 300 000 лева по сметката на агенцията за приватизация като депозит за участие.

Очакваше се до изтичането на крайния срок вчера следобед заявка за участие да направи още една софийска фирма, но Марев отказа да съобщи коя е тя. По информация на Дарик радио това е фирма „Марина Яхтинг”, а в търга, който е насрочен за 10 часа утре, ще участва и пловдивската фирма „Никан Лайн”.

Чавдар Марев заяви, че Агенцията изпълнява решение на общинския съвет и не се притеснява от изхода на делото по жалбата на фирма „Хеброс бус”, която атакува законността на търга с явно наддаване. Исковете на неосъществения приватизатор са срещу отказа на Надзорния съвет да одобри предварително парафирания договор с Агенцията за приватизация и срещу последвалото решение на Общинския съвет да задържи депозита в размер на половин милион лева.