Имотите на Маргините в Марбея
Имотите на Маргините в Марбея / netinfo

Марбея е един от най-привлекателните курорти в южна Испания. Намира се на Средиземно море на брега на Коста дел Сол в провинция Андалусия и е само на час път с кола от Малага, Гранада и Севиля. Романтично звучи, нали?

Марбея е прочута с прекрасните си плажове и своето пристанище, където пристигат луксозни яхти от цял свят. Суперлуксозни хотели, страхотни плажове, над 40 голф игрища, бутици и вълнуващ нощен живот. Средната температура през цялата година е 19-25 градуса и слънцето пече 320 дни в годината. Марбея е витрината на новобогаташите и рай за изпраните пари. Там ходи руската мафия с бентлитата, яхтите и суперлуксозните хотели. Точно сред този декор е избрал да живеят и арестуваните от известно време насам братя Николай и Красимир Маринови, по-известни като Големия и Малкия Маргин.

Всъщност и от България се вижда, че бизнесът на подобен род мафиотски структури от известно време се изнася към Испания и оттам прави опит да се легализира в Европа. А през това време си живее по плажовете на Марбея. Това личи и от любопитния факт, че на последните парламентарни избори на 25 май миналата година в в Марбея е имало избирателна секция и местните български заселници са избирали депутатите от настоящото Народно събрание. Всъщност съпругата на Големия Маргин –Мария Маринова, от 5 г. насам вече живее точно там – в испанския суперлуксозен курорт Марбея. Заедно с двете си дъщери, по-голямата от които, вече 18-годишна, даже вече учи в престижен колеж в Лондон. Не се знае дали живее в съседство с вдовицата на убития Константин Димитров – Самоковеца например, или пък с апартаментите на убития Иван Тодоров –Доктора. От 8 месеца насам там, в Марбея, се е родило и третото дете на Големия Маргин. Може би затова съпругата му почти не си е идвала от 5 години насам.

<!--Sm-->

Имението на Маргина в Марбея, също както и редица още фирми и имоти, не е предмет на интерес за комисията за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин, известна по-кратко като комсиията “Кушлев”. Стойността му не е малка. Подобен имот може да се купи и оттук, по съвсем явна обява, която е валидна до края на годината: фантастична вила в Марбея, 370 кв.м., декар и 800 градина, лукс, 6 спални, 5 бани и се намира в един от най-престижните и красиви затворени урбанизации на Марбея. Голф, тенис, ресторанти и супермаркет. ВИП-имотът струва 3 600 000 лв.

Освен испанско имение обаче, сериозно се зачува и за латиноамерикански инвестиции на големия брат. Като начало – той има аржентински паспорт. С него не е трудно да се сдобиеш. Например, когато убиха на остров Аруба за 600 кг кокаин Поли Пантев, съдружник в 5 фирми на Николай Маринов – Малкия Маргин, в джоба му местната полиция намери също такъв аржентински паспорт. И приятелката му, с която бе пристигнал на острова, Петя Трайкова също живеела в Испания, съобщи същата полиция. Според запознати обаче Големия Маргин, въпреки аржентинския си паспорт, не е стъпвал в тази латиноамериканска страна. Говори се, че нататък има още едно имение – но в Тринидад и Тобаго. Тази държава принадлежи към групата на Малките Антилски острови. Те са рай със зелените си хълмове, бели пясъчни брегове и тюркоазено синьо море! По-малкия от двата острова, Тобаго, е считан за карибски остров-мечта, чиито жители са известни с веселието си и особената си гостоприемност.

Твърде вероятно е след Марбея, Маргина да е пожелал да опита и карибските плажове. Но пък се говори също така, че притежава и доминикански паспорт, както всички останали босове на СИК, и че той струва 10 000 долара. Дали наистина имат 300 млн. евро в чужбина, или сумата е по-скоро 100 милиона, но тя със сигурност е изнесена след раздялата на някогашните неразделни босове на СИК и не е изнесена през Първа източна международна банка. Когато изваждат парите си оттам, братята ги вкарват в гръцката “Алфа банк”, и след това работят с нея. Оттам правят плащанията си към чужбина.

Основният им бизнес, както личи и от намерените и запорирани от комисията “Кушлев” фирми, имоти и сметки, не е в България и печалбите им не са от България. Те осигуряват трасета за наркотрафик от Латинска Америка през Испания за Европа. А финансовите потоци на братята Маргини според запознати движи Евелин Банев, по-известен с прякора си Брендо. Баджанак на разстреляния на 15 май миналата година в София 28-годишен Константин Дишлиев. Дишлиев бе шеф на финансовата къща “Прайвът Файнънс Юнион" , но се говори, че и тя всъщност е на братята.

Схемата е отработена: Брендо вкарва тук парите им от наркотрафика, с тях през финансовата къща се изкупуват дългове, и парите се перат. Така че ако комисията “Кушлев” иска да знае колко и къде са парите на Маргините, редно е да повика за свидетел Брендо.

И още се чува, че братята Маргини са заделили сериозна сума от парите си, за да си уредят делото – 10 млн. евро. Със сигурност не от запорираните сметки.