18-годишният Николай Кръстев извади Богоявленския кръст от студените води на река Дунав във Видин. Младежът участва за първи път в този ритуал. Николай е републикански шампион на каяк 5000 м. и бе класиран на четвърто място в класацията „Спортист на годината" през месец декември.

 По традиция, тази сутрин в катедрален храм „Свети Димитър" Негово Високопреосвещенство видинския митрополит Дометиан извърши литургия. Стотици видинчани се включиха в празничното шествие,  предвождано от кмета Румен Видов и Градски духов оркестър.

За да уловят богоявленския кръст в река Дунав се хвърлиха над 20 души на различна възраст. Най-младият е на 17 години, най-възрастния - на 56 години. Кметът на община Видин раздаде парични награди на всички смелчаци, като им пожела здраве, щастие и късмет през цялата 2011 година.

Събитието бе подробно отразено и от телевизионен екип от Словакия, който подготвя документален филм за най-интересните места по поречието на река Дунав от Германия до България. Екипът избра Видин от българската територия на Дунав, отразявайки традиционния ритуал за отбелязването на Йордановден. В лентата ще бъдат включени и най-интересните исторически факти от историята на средновековния дунавски град.