Благотворителен концерт инициира танцувална работилница “Етнос” към V СОУ “Христо Ботев”. Възпитаниците на хореографите Антон Димов и Анна Пейчева ще танцуват днес от 19 часа на откритата естрада пред Паметника на Септемврийци, за да се съберат средства за животоспасяваща операция на 11-годишната Силвана Даниелова.

Четвъртокласничката от V училище е болна от левкемия. Момичето трябва спешно да замине за лечение във Франция. Животоспасяващата операция струва 300 000 лева. Сумата е непосилна за майката, която сама отглежда дъщеря си. Децата молят всички да откликнат на апела им за помощ според възможностите си и да дадат своята лепта за спасяването на Силвана.

В концерта на танцувална работилница “Етнос” ще вземе участие 15-годишната звезда от “Пей с мен” Мелинда Хари Христова. В благотворителната кауза се включват и камерно-вокална формация “Торлашки напеви” към ГПЧЕ “Петър Богдан”, Духов оркестър към ПМГ “Св. Кл. Охридски” и Мажоретен състав и народен хор “Пъстренец” към Общински младежки дом.

 На благотворителна изложба снощи се разпродаваха над 1300 рисунки на деца от 15 държави, взели участие в конкурса на Община Монтана “Тъпан бие, хоро се вие”. Събраната сума от тях е 2347, 51 лв.



По време на тазвечерния концерт продължава разпродажбата на картини. Цената на всяка е 10 лв. Сумата, събрана от благотворителната кампания до момента е 9 547,66 лв.

Парични преводи за лечението на Силвана Даниелова Иванова могат да бъдат направени по откритата на нейно име банкова сметка, която е публикувана на официалната страница на Община Монтана