108 души са подали заявления за ползване на услугата „Обществени трапезарии" във Враца. От тях комисия е одобрила 98 лица и деца, които ще получават топла храна в периода 3.01.2012 г. - 30.04.2012 г.

На 3-ти януари бе сключен договор между Фонд „ Социална закрила"  и Община Враца за реализиране на услугата, която  ще се предоставя в периода и е финансирана от фонд „Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика.

Бенефициентите, които ще се възползват от услугата, отговарят на критериите:

-Лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход ( чл. 9 от ППЗСП) - 50;

-Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях -14;

-Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии/ пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии/ - 34;



От общия брой ползватели - 34 са деца от многодетни семейства, отговарящи на критериите.

Одобрен е и списък на хора, за които се изисква актуална информация и които са включени в листа  „Чакащи", с общ брой - 10 лица и деца.

Услугата ще се предоставя в двата общински стола на ОП „Социални дейности": на ул. „ Стоян Заимов" № 2 - Враца и на ул. „ Екзарх Йосиф" № 75  - Враца.

Потребителите ще получават топъл обяд - супа, основно ястие и десерт всеки работен ден.

Поради ниския брой подадени заявления и поради факта, че се очаква актуализация на базата данни от месец декември 2011 г., в Дирекция „Социално подпомагане", Комисията взе решение да се приемат заявления - декларации за ползване на услугата до 31.01.2012 г.