В Белоградчик се състоя поредното изнесено заседание на Областния кризисен щаб с участието на ген. Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - София, областният и зам. областният управител Момчил Станков и Огнян Ценков и ръководството на общината - Борис Николов,  неговите заместници Младенов и Трифонов и секретарят Бакалеева.

Към момента осем населени места от община Белоградчик са без електрозахранване. От тази сутрин работни групи на "ЧЕЗусилено работят в района на Белоградчишката крепост по изграждането на временни далекопроводи по направление за с. Стакевци. Лично директорът на Главна дирекция "ПБЗН" договори с мобилните оператори осигуряването на непрекъсната телефонна връзка с всички населени места в общината.

Кметът Николов сподели, че населението на общината има вода и регулярно се снабдява с продукти от първа необходимост. Има достъп и до спешна медецинска помощ. След това изнесено заседание на Областния кризисен щаб Ръководството на община Белоградчик се чувства по-спокойно и има нужната увереност, че съвсем скоро ще бъде монтиран и проблемния решетъчен стълб за трайното решение на въпроса с електрозахранването на общината. Кметът, директорът на Главна дирекция "ПБЗН" и областният управител благодариха на служителите от структурите на "ЧЕЗ“ и Електросистемния оператор за положения тежък и напрегнат физически труд при твърде неблагоприятни зимни условия.