Във Врачанско през изминалото денонощие са станали 7 катастрофи с материални щети. Няма жертви и пострадали, уточняват от ОДП – Враца. По-голямата част от пътно-транспортните произшествия обаче са станали при неправилна маневра на заден ход. Те са 5 от общо 7. Щетите по автомобилите са между 50 и 400 лева.

Най-тежка е катастрофата в Козлодуй, където на улица “Ломска” водача Ц.Ц. на 43 години с управлявания от него лек автомобил “Форд Ескорт” блъска паркирано “Рено Клио”.

Във Враца на улица “Софроний Врачански” тежкотоварен автомобил “Камаз” също при неправилна маневра на заден ход блъска лек автомобил “Нисан Терил” и причина щети на стойност 200 лева. Една от катастрофите през денонощието е станала заради неравности по пътя.

Около 12 часа в събота на път 3-308 при километър 6 на границата между общините Роман и Правец катастрофира лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от 30-годишния З.М. от София с 5-годишен стаж зад волана. От ОДП – Враца уточняват, че причина за пътно-транспортното произшествие е несигнализиран с пътни знаци участък, който е с разбита пътна настилка.