Община Видин организира летен лагер в базата на филиал „Детелина“, село Синаговци. Тя е предоставена с решение на Общински съвет Видин като сезонна дейност в рамките на неучебното време от 1 юни до 31 август и е за деца на 5-6 и 6-7 годишна възраст от детските градини на територията на Община Видин.

Анна Маринова, директор на детска градина „Детелина“, посрещна Огнян Ценков, придружен от Венци Пасков, заместник-кмет на Общината и Иван Иванов кмет на кметство Синаговци.

Ценков поздрави първата група от 24 лагерници: „Искам специално да поздравя детската градина и целия колектив за инициативата, която осъществявате за поредна година, за грижите, които полагате, за професионализма и любовта към децата”. Той им пожела да бъдат здрави, послушни и много да се забавляват. Гостите се увериха  на място за условията, които  предлага базата за летен отдих – съвременно обзаведени спални помещения, зала за храна и игра.

По време на лагера малчуганите ще играят, ще ходят на разходки, ще се запознават се с местните хора, с животните и природата. Най-интересни ще бъдат вечерите около лагерния огън, когато ще има много музика и забавления.


Децата бяха подготвили специална програма с песни, стихове и танци. Те поканиха кмета Огнян Ценков да бъде техен гост  в края на почивката, на тържеството край лагерния огън.
 
Летният отдих е от 4 юни и ще завърши на 8 юни.