Неправоспособен водач се опита да блъсне полицаи, за да избяга от проверка на пътя, съобщиха от ОД на МВР-Враца. На 20 февруари, около 20.25 часа, в  полицията в Козлодуй е получен сигнал за неправоспособен водач, който шофира автомобил в града.

Полицейски патрул открил лекия автомобил „Рено Клио“ и подал светлинен и звуков сигнал от служебния автомобил, за да спре колата.
 
Засякоха 10 водачи без книжки за седмица

Водачът обаче не спрял, а се опитал да блъсне служебния автомобил на МВР. Предприето е проследяване, при което колата е открита изоставена в двора на частен имот в Козлодуй.  

Разпитани са свидетели на случая, по данни на които, водачът на „Рено“-то  е 26-годишен мъж от същия град, неправоспособен, криминално проявен и осъждан. Мъжът не е установен на адреса му по местоживеене  и е обявен за издирване. Работата по случая продължава.

 
Удариха полицай по време на изпълнение на служебните му задължения

Още един неправоспособен водач са засекли снощи служители на МВР Враца. Около 23:45 часа в Роман е спрян за проверка лек автомобил „Фиат“,  управляван от 20-годишен мъж от Луковит.

Установено  е, че водачът е неправоспособен и с  влязло в сила на 2 януари, тази година, наказателно постановление за управление на МПС без свидетелство за правоуправление.