Фонтан с дължина 55 метра, цветарници, беседки, катерушки, пързалки, чешма, зелени зони с различни видове дървета и храсти, паркинг и велоалея ще бъдат построени в следващите осем месеца, в пространството около новостроящия се храм „Свети Дух. Това съобщи Николай Гюров - технически ръководител на обекта. Велоалеята ще бъде с ширина 2 метра и дължина 400 метра и ще обикаля площта от 16 декара. Днес бе направена първата копка на строителството на парка.

Той е един от четирите обекта, които ще бъдат изпълнени в рамките на проект „Осигуряване на зелена и достъпна среда в град Монтана" финансиран от ОП „Регионално развитие 2007 - 2013".

„Надявам се паркът да стане любимо място на хората от Монтана, заяви кметът Златко Живков след водосвета първата копка, отслужен от отците Емил и отец Николай.. Успоредно с това строителство, започва и изграждането на новата настилка на площад „Алеко Константинов в центъра на града. Предстои да започне работа рехабилитацията на булевард „Парта. По цялото протежение от двете страни на канала ще има нови настилки, осветление и всичко необходимо за този вид инфраструктура. Четвъртият обект е обновяване на Слънчевата градина - един от символите на Монтана.

След проведените обществени поръчки са определени различни фирми за изпълнението на четирите обекта. Общата им стойност от 4 милиона и 700 хиляди лева, припомни Живков.