Троен състав на Окръжен съд – Враца е одобрил европейската заповед за арест на трима българи, обвинени в Италия за трафик на хора и склоняване към проституция.

Задържаните у нас българи, обвинени в трафик на хора в Италия: Върнете ни там

Припомняме, че след сигнал от италианските власти за провеждащо се в град Лече разследване на територията на Враца и Лом бяха задържани петима мъже и една жена. Те са издирвани с цел наказателно преследване за „участие в организирана престъпна група“ и „трафик на хора“, а един от тях и за престъплението „свеждане до и държане в положение на робство“, за които най-тежкото предвидено наказание по италианското законодателство е 30 години „лишаване от свобода“.

Престъпленията са извършени в различни периоди от май 2021 г. до януари 2023 г.
 
Българи, издирвани от италианските власти, са задържани за трафик на хора

Един от арестуваните в момента е във врачанския затвор, където изтърпява ефективна присъда за кражба в условията на опасен рецидив, с остатък от присъдата 18 дни. В съдебната зала и тримата заявиха, че желаят доброволно да бъдат предадени на италианските власти.


Българки са бити с бейзболни бухалки и са принуждавани да проституират в Италия

Междувременно от разследването на италианските власти стана ясно, че българки са бити с бейзболни бухалки и са принуждавани да проституират в Италия. Към тях е проявена особена жестокост.

Нашенките отивали зад граница с обещание за работа, а след това са били принуждавани да проституират. Седалището на престъпната група е било в град Лече, а ръководителите ѝ са изпращали парите в България.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня