Богданов отвърна на удара: Писмото на Банчев е опит за оклеветяване
79222

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Богданов отвърна на удара: Писмото на Банчев е опит за оклеветяване
  • Богданов отвърна на удара: Писмото на Банчев е опит за оклеветяване

Опит за оклеветяване на Патриотичния фронт видя депутатът от Врачанско Красимир Богданов в отвореното писмо, изпратено от областния координатор на ДПС Враца Борислав Банчев. Повод за пререканията в публично пространство стана писмо на Богданов до министъра на културата, с което депутатът сигнализира за етно-политически пристрастия в Община Борован.

Според Богданов в писмото се е базирал изцяло на цитати от сигналите изпратени до него и не е изказвал лично мнение. „Още през ноември получих жалба по време на приемния ми ден в Борован. Жалбата касаеше тържествата, посветени на годишнината от освобождението на Борован от турско робство. Аз не съм си позволил в писмото си до министъра на културата да изказвам лично мнение, а съм цитирал мнението на председателя на читалищното настоятелство в Борован г-н Митев.

Нещо повече, задържах иноформацията няколко месеца с надеждата, че ситуацията там ще се подобри, но се оказа, че не само не е подобрена, а и че са отрязани бройки от читалищата в Борован и Нивянин за сметка на предоставянето на допълнителни такива в с.Малорад /б.р. там се строи културно-информационен център в циганската махала/".
Богданов обяви, че в двете организации, членуващи в ПФ има членове с всякакви вероизповедания, вкл. и мюсюлмани. Така, че няма как да бъдат определяни като ксенофоби.



Той показа и решение на Софийска градска прокуратура, която отказва да образува досъдебно производство по жалба на ДПС срещу него, Г.Ценов и Г.Ганецовски. В жалбата тримата са обвинени в насаждане на омраза към циганите. „...не са открити доказателства за насаждане на чувство на вражда, омраза или неправомерно отношение към лица от определена раса по време на предизборната кампания", цитира детутатът.

„Дори вече е доказано, че не сме расисти, ксенофоби и не мразим различните от нас", пошегува се Кр.Богданов.

По думите му те няма да спрат да показват в обществото всички факти, които са в нарушение на конституцията и закона, няма да твърдят, че липсва напрежение в гетата и ще продължат да предупреждават, че и на настоящите избори ще има масово купуване на гласове. „И всеки, който твърди, че организация, гражданин или лице, което поставя тези проблеми с цялата им острата е расист или ксенофоб, тогава този човек не работи за националните интереси на България. Напротив той иска да продължат тези порочни практики, за които ние говорим тук", обяви още Богданов.

Той допълни още, че никога не се е срамувал да застане пред български паметник „И ако за някой е обидно да застане пред български паметник, за Патриотичния фронт това е въпрос на чест и гордост".