Стартира изграждането на тротоари на улица „Читалищна“ във Велико Търново. Машини на фирмата, спечелила обществената поръчка за строително-ремонтните работи, са разположени на улицата. Те ще работят докато позволяват метеорологичните условия, след което ще продължат през пролетта.

Ремонтът на улица „Читалищна“ се реализира в рамките на проекта „Изграждане на привлекателна и съхранена градска среда на Велико Търново“, който Община Велико Търново спечели. Той е на стойност 11.1 млн. лева и е по Оперативна програма „Региони в растеж“.



Припомняме, че над 36 улици от старата градска част и няколко квартала в града ще бъдат подобрени с европейски средства. Обектите са разделени на шест позиции. Освен старата градска част, в проекта са залегнали и дейности в кв. „Чолаковци“. Изпълнението на проекта е за срок от 30 месеца, като договорът бе подписан на 17-ти февруари 2017 година.  Дейностите стартираха в края на месец септември.

Предстои да бъдат отпуснати и средства за подновяване на водопровода в старата градска част. От Община Велико Търново са изпратили искане до Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в което настояват да бъде осигурено финансиране от държавния бюджет за неотложни ремонти на компрометираните участъци от водопроводната мрежа в старата част на града.