"Яна Ресен" спечели шестото издание на турнира по футбол "Прити къп" в Г. Оряховица. Финалният мач се игра пред пълни трибуни, десетки правостоящи бяха наобиколили игрището в комплекса. В спора за върха се срещнаха, с малки изключения, футболисти от горнооряховската школа, като за шампионите играха по- опитни състезатели, а в състава на "Юнгите" бяха юноши старша възраст на "Локомотив". Преди почивката гол не падна, резултатът бе открит в средата на втората част от Даниел Рачев. Той стреля отдалеч, бившият капитан на "Етър 24" Мариян Генов хитро се наведе, и за вратаря на младоците Пламен Христанов не остана време за реакция. Мартин Йорданов изравни също с шут от дистанция, но и с помощта на рикушет, заблудил стражът на "Яна" Анатоли Гугов.

Отново Даниел Рачев се отзова на добра позиция пет минути преди края и реши спора с точно попадение за 2:1.

За шампионите, водени от треньора Иван Попов, освен Гугов, Генов и Рачев играха още: Йордан Иванов, Георги Бижев, Владимир Русев, Станислав Петров, Павел Гицов, Пламен Иванов, Цветан Илиев, Милен Пенев и Ивелин Цанев.

Много зрелищен бе и двубоят за 3- 4 място между "Стенли" и "Долапчиеви", завършил 4:3 с победно попадение в продълженията, в редовното време резултатът бе 3:3. Четири попадения за победителите, две от дузпи, заби Ангел Кабакчиев, две за победените върна Мартин Иванов, едно бе дело на Иван Иванов.



Любопитно е, че тимът на "Стенли" се яви на награждаването с екипи на "Астън Вила" до един с №19, в знак на подкрепа за доскорошния капитан на националния отбор и на бирмингамския тим Стилиян Петров- Стенли, който води борба с левкемията.

 Бронзовият медалист от САЩ- 94 Бончо Генчев, организаторът на турнира и собственик на спортния комплекс в Г. Оряховица- Евгени Иванов, бизнесменът Николай Цачев и екслокомотивецът Евгени Цачев връчиха наградите на призьорите. Освен купа е златни медали победителите получиха и премия от 1100 лева, вторите взеха 700 лв., третият отбор 350 лв. За най- добър вратар бе определен Пламен Христанов от "Юнгите", а Тихомир Кънев и Аврам Аврамов си разделиха първото място сред стрелците с 18 попадения. Призът на колегите от сайта http://regnews.net за честна игра стана притежание на "Динамо- Бабенец".