Инициативен комитет издигна кандидатурата на д-р Рувмен Рашев за трети кметски мандат на В. Търново. В комитета влизат инж. Антон Ненов, Благовеста Факирова, Валя Панова, Виктор Азманов, д-р Мария Рачева, Митко Минев, проф. Николай Овчаров, проф. Пламен Легкоступ, Петър Христов, Трифон Иванов и д-р Хитко Вачев.
„Нашите основни мотиви за издигане на кандидатурата на Румен Рашев, са че В. Търново заслужава най- доброто. В своето управление вече два мандата Румен Рашев водеше Общината към все по- добро… увеличени инвестиции, силна икономика, почтки пълна липса на безработица, развиваща се инфраструктура. Градът е чист, светъл, красив и модерен…”, се казва в декларация на Инициативния комитет. Представители на комитета връчиха прозрачна урна на градоначалника, в която по време на предизборната си кампания да събира идеи за бъдещето на Старата столица.
„Целта ми е да направя община В. Търново хубаво място за живеене и за това имам идеи за три живота. Искам да обагря кметския стол във виолетово. За мен над всичко е В. Търново”, каза д-р Рашев.
Прииздигането на кандидатурата на присъстваха председателя на Националния комитет „Съзидание” Иван Гранитски и академик Антон Дончев, които припомниха мотивите си да включат в списъка на успешните кметове, които подкрепят и великотърновския градоначалник. Те обявиха, че след местните избори комитета „Съзидание” ще създаде структури по места.