Юношеският национал Тодор Чирпанов тренира от днесна стадион “Ивайло” с отбора на “Етър- 1924”. През изминалото първенство на Северозападната “В” група, той игра за тима на “Чумерна” /Елена/ първо като защитник, а след това бе преквалифициран от треньора Сашо Ангелов в атакуващ полузащитник и нападател. 19- годишният футболист изигра и няколко мача с националната фланелка в своята възрастова група.
Привлеченият на проби вратар от школата на “Видима- Раковски” си тръгна от В. Търново. За това пък в подготовката на виолетовите се включи бившия вратар на отбора Веско Минчев. През последните два сезона той пази на аматьорски тим във Франция. Минчев само ще тренира с етърци, след което отново ще замине за страната на “петлите”.
Междувременно във вторник Стоян Петров положи успешно последния теоретичен изпит в треньорската школа на Футболния съюз и придоби лиценз “А”, който му позволява да води отбори в “Б” група. Днес на последен изпит за същото ниво се явиха новия старши треньор на “Етър- 1924” Велин Кефалов и Сашо Ангелов. В петък наставникът на юношите старша възраст Борислав Борисов също ще държи изпит за лиценз “А”.
Цената на курса е около 2500 лева и се формира на базата на 15 минимални заплати. За по- горното ниво “Про” се плаща равностойността на 18 минимални трудови възнаграждения.