Догодина ремонтират всички общински плувни басейни
57874

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Догодина ремонтират всички общински плувни басейни
  • Догодина ремонтират всички общински плувни басейни

През следващата година ще бъдат ремонтирани всички общински плувни басейни във Велико Търново, гарантира кметът Даниел Панов. Първият, който беше обновен и отворен след няколкомесечна реконструкция, е този в СОУ "Емилиян Станев". 18 000 лв. струва ремонтът на училищния басейн, направен по проект от Общината.

Още шест плувни съоръжения предстои да заработят от следващата година, те са в четири училища и две детски градини. "Някои от тях ще влязат в инвестиционната програма на общината за 2013 г., за други сме подготвили проекти за пред Спортното министерство и европейски програми", обясни градоначалникът. Той е изискал информация за състоянието на всички басейни в града. Вече е изготвен проектът за този в Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов" и средствата за него ще дойдат вероятно от спортното ведомство.

Езикова гимназия, спортното училище и СОУ „Вела Благоева" са другите училища, в които децата ще могат да тренират водни спортове или да поплуват. Детските градини „Соня" и „Ален мак" също имат плувни басейни, които се очаква да заработят догодина, посочи Панов.