До 28 километра в час достигна скоростта на вятъра във Велико Търново около 17,00 часа днес. В определени моменти пулсациите на вятъра удариха и до 100 км/час. Около 19,00 ч. скоростта вятъра спадна до 13 км/час, но поривите все още са силни. Очакванията са стихията постепенно да намалее до 6-7 км в час.

Нанесени са много щети на метални покривни конструкции, изпочупени са десетки прозорци и стъкла на автомобили. Кметът на В. Търново инж. Даниел Панов съобщи, че три сгради са много опасни и са оградени с ленти. Това са супермаркетът на ул. “Ниш”, сградата на “Уникредит банк” и старият завод “Победа”. Отлепен е и ламаринен покрив жилищна сграда на ул. “Филип Тотю” №20.

Екипите на Гражданска защита, пожарната и фирми, свързани с озеленяването на града отстраняват паднали дървета по ул. “Магистрална”, бул. “България”, парк “Марно поле”, както и на други места в града и около него. Има скъсани електропроводи, сринати са билбордове.

Директорът на дирекция “Образование” Пенка Игнатова е прозвънила детските градини и училищата за нанесени щети. Учениците в Природоматематическата гимназия са задържани в сградата до намаляване силата на вятъра, след което са се прибрали по домовете си. Дежурен служител в Общината приема сигналите на гражданите и проверява каква е ситуацията в 36- те населени места в нея. Утре в 9,00 часа кметът Даниел Панов свиква извънредно съвещение на Комисията по бедствия и аварии и представители на различните служби, за да се обобщят щетите, нанесени от стихията и да продължи работата по отстраняването им.