В детска коледна работилница ще бъде превърнато пространството пред кабинета на кмета на Велико Търново Даниел Панов в неделя, 16 декември. В продължение на четири часа всеки желаещ малчуган ще може собственоръчно да изработи сувенири и подаръци за своите близките и да ги изненада за Коледа. Към своите връстници в работилничката ще се включат деца от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови"  и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск във Велико Търново.

Събитието ще продължи от 11,00 до 15,00 часа и е организирано със съдействието на Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов". Кметът Даниел Панов ще бъде гост на коледната работилница от 12,00 до 13,00 ч. За всички деца, които проявят интерес и желание, ще бъде отворен и кметския кабинет, където те ще имат възможността да се снимат.

Децата ще могат да изработят от мъниста снежинки и ангелчета за елха, коледни венци, сувенири и разнообразни малки подаръчета, а най-малките ще оцветяват разнообразни магнитчета. Те ще бъдат подпомагани от Весела Йорданова, учител по изобразително изкуство и арт терапевт от Бургас и четирима аниматори. С тяхна помощ от филц малчуганите ще могат да направят нестандартни играчки за елха от жива напластена вълна и брошки за шапки и дрехи. Най-добрите коледни сувенири по лична  идея на децата ще участват в специален конкурс.

Всички, дошли в коледната работилница, ще могат да напишат своите пожелания за новата година на голяма картичка-хармоника.