Ние, политиците, можем да помогнем на всички, които се нуждаят от това, което трябва да прави държавата. А когато сме в такъв тандем – изпълнителна, законодателна, местна власт – вярвайте, че можем да имаме по-добри успехи и това е видно от случилото се през последните месеци, след като се формира третият кабинет „Борисов“. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по време на пресконференция във Велико Търново. Цветанов отбеляза, че тази година за първи път се е създал един механизъм за сътрудничество между институциите и неправителствените организации.

„Тези 1100 екипа, в които участват 11 600 служители, успяха преди първия учебен ден да посетят 20 000 семейства и да върнат 3 000 деца в образователната система. Не малка част от тези 206 000 деца, които липсват от информационната система на МОН са извън страната със семействата си. Според мен трябва да се идентифицира всяко едно дете и всеки един проблем. Трябва да обвържем всичко, което е свързано със социалната помощ и това, което държавата прави, за да подпомогне семействата, но и да бъде ангажимент на родителите това децата да могат да бъдат в училищната стая“, добави Цветанов.

Преди брифинга, народният представител се включи в честванията за Деня на българската независимост. „В ден като днешния трябва да си дадем сметка, че освен свобода и привилегия, Независимостта е отговорност и задължение! Преди 109 години Независимостта ни става факт, благодарение на вътрешнополитическото съгласие и обществено единение. Нека днес бъдем пример за младите българи, да ги учим на родолюбие, отговорност и национално самочувствие, защото нашата задача е, на свой ред да гарантираме, че идните поколения ще градят живота си в среда на сигурност и благоденствие“, коментира Цветан Цветанов.

Малко преди това председателят на ПГ на ГЕРБ, заедно със своите колеги, почете паметта на Цар Калоян. Те се поклониха пред гроба на великия български владетел, който се намира в двора на храма „Св. 40 мъченици“. По-късно те присъстваха и на освещаването на бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски“ и знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации.