100 деца от цялата страна ще участват в „Зелено училище" край Лясковец, организирано от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Инициативата е част от проект "Всеки ученик може да бъде отличник" в рамките на Програмата за превенция на отпадането на ромските деца от училище, която се реализира от неправителствената ромска организациа.

„Зеленото училище" ще се проведе от 28 до 31 март и в него ще се включат деца от училища в Павликени, Горна Оряховица, Нови пазар, Долна Баня, Пещера, с. Търнак, с. Глава, с. Голямо Ново, гр. Камено, с. Черна гора. Децата са съпроводени от учител и родител от съответното училище.

Освен отдих и нови приятелства, "Зеленото училище" ще предложи на децата занималня, където по достъпен, интерактивен начин, с прилагане и на индивидуален подход, учениците от 4 и 7 клас ще попълнят пропуски в знанията си по учебни предмети, свързани с външното оценяване в края на учебната година.

Център "Амалипе", младежи от клуб "Младежта е толерантност", както и доброволци-студенти са подготвили много игри, състезания и изненади за децата.