Коалиция „Живот за Варна“ регистрира днес в Общинската избирателна комисия листата с кандидатите си за общински съветници. Личностите, предложени от коалицията, са експерти и професионалисти от различни сфери, доказали се в своята работа, съобщават от щаба на коалицията.

Водач на листата е Данаил Папазов. Още преди два месеца от „Живот за Варна“ издигнаха кандидатурата на дългогодишния директор на пристанище Варна и бивш министър на транспорта за кмет на община Варна. Към момента Данаил Папазов е един от двамата граждански експерти на НАТО за България с експертиза по наземен транспорт.

На второ място в листата е преподавателят в Икономическия университет във Варна доц. Божидар Чапаров.

Тодор Йотов е трети в листата на „Живот за Варна“. Познат е на варненци като преподавател във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където е асистент в катедра „Навигация“. Бил е военен аташе в Полша, Литва, Латвия и Естония в Посолството на България във Варшава, Полша. Работил е и в Морското компонентно командване на НАТО в Неапол, Италия.



Под номер четири в листатата с кандидатите за общински съветници от „Живот за Варна“ е проф. Стоян Стоянов. Дългогодишен преподавател в Икономическия университет във Варна, а към момента и негов заместник ректор. Сред дисциплините, които преподава са строително предприемачество, икономика на недвижимата собственост и икономика на предприятието. Член е на Съюза на учените в България.

Андриян Атанасов е пети в листата на „Живот за Варна“. Бил е финансов директор в пристанище Варна, а преди това началник на отдел в циментовия завод в Девня.

Известният варненски юрист Милен Ралчев заема шесто място. Той е възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски“ и работи по специалността си от 23 години.

Следват Лъчезар Алексиев, Николай Недялков и Ваня Илчева. Лъчезар Алексиев е старши консултант в сферата на инвестициите в недвижими имоти. Той е и сертифициран оценител към Камарата на независимите оценители в България. Николай Недялков е сред възпитаниците на Морското училище. Работил е основно в частния сектор като и в момента има собствен бизнес в сферата на търговията. Ваня Илчева е мениджър проекти. Възпитаничка е на Софийския университет, има и магистърска степен от Международното бизнес училище „Хълт“.

Сред кандидатите за общински съветници от „Живот за Варна“ са още Мартин Дюлгеров, Кирил Киров и Светослав Трайков. Мартин Дюлгеров е адвокат. Бил е главен юрисконсулт в Агенцията по заетостта във Варна, а преди това и в Техническия университет. Кирил Кирилов е представител на частния бизнес. Преди това е бил археолог в Националната археологическа база в Дебелт. Светослав Трайков е специалист в сферата на информационните технологии. Бил е началник отдел „Проучване и развитие“ в „Информационно обслужване“ АД. Работил е и като главен експерт по международни отношения и протокол в Областна администрация – Варна. Ирина Делчева е управител на фирма, работеща в сферата на фармацията. Завършила е Медицинския колеж и Икономическия университет. Бронзов медалист по лека атлетика.

Коалиция „Живот за Варна“ се явява  с пълна листа от 51  кандидати за общински съветници.