Приближени до групировката ТИМ политически лица оказват натиск върху организаторите на подписката против продажбата на почти 118 декара от Морската градина във Варна. Това заяви Кирил Георгиев, заместник-председател на Съюза на младите и студентите. По думите му, бившият кмет на морската столица Христо Кирчев се обаждал и изпращал заплашителни e-mail-и на част от инициаторите на подписката. Към кого са били отправени заканите Георгиев отказа да посочи. Според него, Кирчев предупреждавал, че Марин Митев и Иво Каменов, ключови фигури в ТИМ, ще съдят организаторите на подписката.

Всички политически партии трябва да изкажат мнението си за сделката с продажбата на част от Морската градина, допълни Кирил Георгиев. Димитър Карбов от „Атака” вече обявил, че ТИМ „правят хубавите работи във Варна”. Това означава ли, че партията е на същото мнение, попита Георгиев.

Той твърди, че въпросната сделка е незаконна, защото купувачът на парцела - „Холдинг Варна”, собственост на ТИМ, участвал в изготвянето на Общия устройствен план. В същото време земята е продадена за 100 лв. на кв.м., допълни Георгиев. Той подчерта, че декларацията за оспорване на сделката е изпратена до министър-председателя Бойко Борисов и до главния прокурор Борис Велчев.

Продажбата на 117 741 кв.м. от Морската градина е осъществена на 15 юни без търг и по пазарна оценка, извършена от независими оценители.