Експертизата по делото срещу „Майчин дом” да бъде изготвена от варненски специалист, реши Варненският Окръжен съд. Вещото лице ще трябва да даде заключение по 12 въпроса, сред които такива, свързани с медицинските манипулации, извършени в болницата, уврежданията на пострадалата и работата на лекарите по време на раждането, съобщиха от пресслужбата на съда.

Припомняме, близките на 27-годишната Елвира Керемян съдят „Майчин дом” за близо 1 160 000 лева. Елвира е в кома от 22 месеца след раждане в частния родилен дом. Позицията на близките на родилката е, че вината за състоянието на Елвира е на лекарския екип, извършил раждането.

С това решение на Варненския Окръжен съд бе отхвърлено искането на адвоката на Керемян за назначаване на експерти от друг район. Съдът изключи като доказателства частната медицинска експертиза, обяснителната записка и частната съдебно счетоводна експертиза, представена от адвоката на пострадалата.

Съдът назначи и съдебно счетоводна експертиза, за да даде заключение по въпроси, свързани с размера на общо разходваните от близките на Кремена парични средства за лечение и поддържане на живота й. 

До разпит ще бъдат допуснати 6 души от медицинския екип, извършил операцията на Кремена, сред които тримата лекари и анестезиологичната сестра. Допускат се до разпит и двама свидетели, поискани от „Майчин дом” за установяване на направените чрез адвоката им възражения срещу иска.

Следващото заседание по делото e насрочено за 14 март.