Комисията за защита на потребителите /КЗП/ започва  проверки в цялата страна в магазините, в които се продават продукти от кристални стъкла.Инспекторите от комисията ще проверяват дали се спазва Наредбата за етикетиране  на продукти от кристални стъкла. Целта на наредбата е да защити потребителите от заблуди и объркване при купуване на кристални продукти, като осигури достатъчно ясна, обективна и прегледна информация чрез етикета на стоката.

Лицата, които пускат на пазара или рекламират кристални изделия, са длъжни да продават единствено продукти, етикетирани в съответствие с изискванията на наредбата. Те трябва и да гарантират, че химичният състав и свойствата на продуктите са в съответствие с обозначенията на етикета.

През  март започва също национална кампания, при която ще се провери дали в авторемонтните сервизи спазват Закона за защита на потребителите. От КЗП ще проверяват дали има ценоразпис на предлаганите услуги и дали търговците издават документ за извършената продажба на услугата.