6 месеца пробация получи 52-годишният Георги Колев за шофиране в нетрезво състояние. На 6 февруари той е шофирал в село Новаково с 1,69 промила алхкохол в кръвта. Варненският районен съд лиши Колев и от правото да управлява МПС за 10 месеца, като зачете времето през което той е бил наказан по административен ред. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Наказание “пробация” получиха и други трима водачи, хванати да карат с над 1,2 промила алкохол. 29-годишният Недко Димитров ще трябва да положи и 150 часа обществен труд, тъй като на 30 декември миналата година в село Бенковски е шофирал с концентрация на алкохол от 1,42 промила. 38-годишният Георги Николов пък ще бъде лишен и от право да шофира. На 31 август в Белослав Николов е карал с 2,49 промила алкохол в кръвта. Друг водач – 26-годишният Георги Тодоров също е лишен от право да управлява автомобил в продължение на 15 месеца.

8 месеца лишаване от свобода за хулиганска постъпка наложи Варненският районен съд на 25-годишния Дончо Андонов. На 3 септември пред сградата на І РПУ във Варна, Андонов нарушил обществения ред, като отправял обиди и закани към служителите на полицията. Дончо Андонов е осъждан няколко пъти за различни престъпления, наказван е и като непълнолетен с настаняване в интернат.