21-годишен мъж от Белослав ще бъде съден за причиняване на смърт и телесни повреди в пътен инцидент, съобщиха днес от Апелативната прокуратура във Варна. Според обвинението той е шофирал пиян и без книжка, а автомобилът е бил с прекратена регистрация и табели, издадени на друга кола.

Инцидентът е станал през февруари 2021 г. Обвиняемият заедно със свои приятели гостувал в село Неофит Рилски. Надвечер 20-годишният тогава мъж седнал зад волана на автомобила на своя домакин и потеглил заедно с трима пътници към историческия парк, близо до селото. Шофьорът карал бързо, без да се съобразява, че е тъмно, а асфалтът е мокър и с дупки. Мъжът изгубил контрол над колата и се блъснал в крайпътно дърво. 

След удара в автомобила били затиснати седящите на предните седалки. Когато били извадени, двамата мъже били транспортирани към болницата. По пътя обаче спътникът на обвиняемия починал от нараняванията си.

При инцидента пострадали още момиче и момче, които получили средна и лека телесни повреди.


От назначената съдебно–медицинска експертиза е установено, че концентрацията на алкохол в кръвта на шофиралия младеж е била 1,50 – 1,54 промила.

Предстои делото него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
БТА