Височините са неговата запазена марка, но обича и други приключения
Говори Балканският звяр от Варна
101492

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Говори Балканският звяр от Варна
  • Говори Балканският звяр от Варна
За него не е проблем да се покатери на 180-метрова кула и от там да си направи селфи. Защото той обича да се качва на много високи и опасни места, заедно със селфи стика си. 

Той се казва Стратимир Георгиев. Популярен е повече като Balkan Beast (Балканския звяр). Роден е във Варна, а преди да се отдаде професионално на страстта си по екстремните преживявания, е работил като кредитен специалист и финансов анализатор. 

Роден е на Балканите. Жител е на света. Определя себе си и като професионален мечтател. Любимото му мото е "Животът е или смело приключение, или нищо" – цитат на Хелън Келър, известна като първият глух и сляп човек, който получава бакалавърска степен в изкуствата. 

Височините са неговата запазена марка, но обича да язди коне, да се гмурка се, да се катери по планински върхове и да кара мотори. На местата, на които се качва, обикновено се снима, след което споделя епичните селфита с хилядите си последователи в социалните мрежи. 


Най-високото място, на което е бил, е 250-метров небостъргач в Дубай. У нас най-високото място, покорено от  Balkan Beast, е 180-метровата кула край село Българево, близо до Калиакра. 

Спиращи дъха кадри Балканският звяр има и от ръба на екстремни места в родната Варна - като Аспарухов мост и паметника на Почивка. Има още две местни цели обаче, които си е поставил за изкачване. Една от тях  - Телевизионната кула, покори преди дни. Другата цел е една от най-високите сгради в морската столица. 

Миналата година популярността на Balkan Beast надхвърли социалните мрежи. Това стана след селфи от движещ се влак на БДЖ. Скоростта на композицията не е била повече от 80 км/час, но пък отзвукът от снимката предизвика и негативни коментари. Въпреки че, според смелия варненец, рискът за него е бил не особено голям. 

Балканският звяр може да се похвали и със своята телесна метаморфоза. За година и половина успява да трансформира тялото си и от 95-килограмов мъж с шкембенце и мазнини става мускулест 78-килограмов атлет 

Впускането в екстремни преживявания да става постепенно. Рискът трябва да е добре премерен и да не се скача веднага в най-дълбокото и на най-високото. Сетивата трябва да се тренират, съветва професионалистът. Неговата рецепта за епично селфи чуйте в прикрепения аудио файл…