Задържан преди10 месеца дилър на дрога беше пуснат на свобода заради болест. 41-годишният Янко Костов беше арестуван за разпространение на наркотици при полицейска акция на „Златни пясъци” миналото лято. Зад решетките обаче здравословното му състояние се е влошило, тъй като мъжът страда от тежко кардиологично заболяване и е претърпял операция. За да започне да се лекува, Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“ и му наложи забрана да напуска пределите на страната.

От началото на делото срещу Костов са събрани огромен обем доказателства и се чака само заключението на вещите лица по комплексната съдебно-медицинска и психиатрична експертиза за неговото състояние. До момента по делото на първа инстанция бяха изслушани множество свидетели и вещи лица, сред които и чуждестранни туристи, съобщават от пресслужбата на съда.

Задържаният заедно с Костов Петър Борисов също няма да чака решението на съда зад решетките. На 25-годишния младеж съдът наложи мярка за неотклонение „домашен арест”.