Сдружението на родителите на деца със Синдром на Даун организира благотворителен концерт в Девня. Той ще се състои в диско клуб "Амелия" от 17:00 часа днес, а входната такса ще бъде 3 лева. Поводът е Международният ден на хората със Синдром на Даун, който се отбелязва всяка година на 21 март. 

Детски и юношески солови и колективни изпълнения от различни музикални и танцови жанрове, конкурс за Мини Мис и Мини Мистър „Даун синдром приятел“, висок градус на настроението и усмивки обещават организаторите на проявата, която в Девня ще се проведе за втора поредна година. 

На концерта се очаква да присъстват много граждани, общественици и представители на местната власт начело с кмета Свилен Шитов. През октомври м.г. градоуправникът бе отличен от Сдружението на родителите със Синдром на Даун за отзивчивостта и съпричастността, които проявява целогодишно към малката Роси от Девня. 

Всеки е добре дошъл на концерта, за да дари своята лепта в полза на Сдружението. По традиция на този ден подкрепящите хората със Синдром на Даун обуват шарени чорапи, за да демонстрират своето прекрасно отношение към „най-слънчевите хора на планетата“.