Tрудна ли е актьорската професия? Kакви качества са необходими, за да станеш актьор? Kак се преодоляват гафове на сцената? Kак актьорът усеща публиката и важна ли е нейната реакция? Tова са само част от десетките въпроси, които ученици от Руското училище "А.С. Пушкин" и членовете на клуб „Мелпомена” зададоха на актьорите от мюзикъла „Бремен” на Варненския драматичен театър. С бурни аплодисменти и цветя децата посрещнаха в училището режисьора Стоян Радев Ге. К., хореографа Георги Goosh Енчев, ръководител на танцовата формация „The Center”, и актьорите Владислав Виолинов, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Теодора Михайлова и Поли Недкова.

Децата бяха впечатлени от спектакъла и помнеха редица детайли от поведението на героите, станали им очевидно любими. Владислав Виолинов (Петелът) и Веселина Михалкова (Котката) не трябваше дълго да бъдат подканяни, за да повторят някои от характерните реплики и движения на своите персонажи. Стоян Радев Ге. К. разказа за създаването на спектакъла, изграден по мюзикъла на Александър Владигеров „Веселите музиканти”, но с ново либрето и съвременна концепция.

Георги Goosh Енчев похвали актьорите за равностойното им участие наред с младите танцьори от „The Center” в нелеката, с елементи от Street Dance, но като цяло оригинална хореография, специално поставена за мюзикъла „Бремен”.

„В края на емоционалния разговор събирането на автографи от актьорите върху програми, флаери, тетрадки или отделни листчета се превърна в амбициозна надпревара, която отне почти толкова време, колкото трая самата среща”, разказа пиарът на театъра Виолета Тончева.