По време на среща на изпълнителния комитет на КНСБ  бяха представени проблемите и нарастващото напрежение на служителите в Национална компания "Железопътна инфраструктура" и БДЖ АД.

"Получихме одобрение и подкрепа за бъдещите ни действия", коментира за Дарик радио председателят на синдикалната организация в Стара Загора Димитър Динев.

"Утре предстои среща от 14 часа в  ДП НКЖИ. Ако исканията ни не бъдат удовлетворени ще подпишем стачно споразумение. Недоволството на работниците и служителите в Държавното предприятие започна от началото на септември. Тогава УС прие антикризисни мерки, които обаче не бяха обсъдени със синдикатите, а ние сме страна от колективния договор.В тях има предложения за закриване на жп линии, съкращения, намаление на трудовите възнаграждения. Напрежението и недоволството нараства и от нередовното изплащане на заплатите ни за август и септември", обясни Динев.

Той отбеляза, че едва сега се изплащат възнагражденията им за месец август.

Ако утрешните преговорите не приключат успешно, ще се стигне до стачни действия.

"Служителите ще останат на работните места, но няма да изпълняват работните си задължения, с изключение на тези, които са посочени в минималното транспортно обслужване", допълни Димитър Динев.