Обществено обсъждане на общинския план за развитие на Казанлък за периода 2014-2020 г. ще се проведе следващия понеделник в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра" 4 в гр. Казанлък.

На него кметът Галина Стоянова, на основание чл. чл. 36 от Правилника за прилагане на Закона за регионално развитие, кани местната общественост, жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации, потенциални социални и бизнес партньори на общината.

Проектът на документа е качен на официалния сайт на общината www.kazanlak.bg в рубриката „Нормативни актове" - „Планове и стратегии".

Разработващият екип на Община Казанлък ще вземе предвид всички предложения за промени и допълнения по разработването на ОПР 2014-2020 г., след като се базира на нормативните основания в Закона за регионално развитие, в ППЗРР, Методическите указания на МРРБ за разработване на Общински планове за развитие (2014-2020 г.), както и в насоките на Областната стратегия за развитие за (2014-2020 г.) на област Стара Загора.