В петък, събота и неделя, на стадион „Трейс арена“ излизат в двубой осем тима в трите кръга от втория етап на Първа лига на „Beach Soccer 2019”. На терена сили ще премерят отбори от София, Варна, Бургас, Русе, а представители на Стара Загора са момчетата от ФК „Верея“. Първи умения показаха отборите на София и Варна.

„Радвам се, че за първи път в Стара Загора ще се играе три дни плажен футбол. Благодаря на Галин Михайлов и ФК „Верея“ за организацията и домакинството. Поздравявам всички участници в първенството и им пожелавам много успех и срещи без контузии“, каза кметът на града Живко Тодоров по време на официалното откриване на шампионата.

Хари Първанов, член на Комисията по плажен футбол към БФС, сподели, че има голяма разлика между плажния и традиционния у нас футбол - в пясъчния терен,  при правилата  и броя на играчите в отборите, но емоциите са същите.

Гости на старта на дербито бяха още народният представител Радостин Танев, председателят на ПК по спорт и младежки дейности към Общинския съвет Николай Диков и колегата му Динко Михайлов, както и зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, секретарят на Аматьорската лига на БФС Десислава Стоянова, десетки представители на спортните среди в града.