От 13,00ч. на 22 юли до 13,00ч. на 25 юли ще се проведат 72-часови тестове на готовността за пускане в експлоатация на обект „Светофарна уредба на кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг“ с улиците „Чаталджа“ и „Надканижа“ в гр. Казанлък“. В посочения период ще бъдат извършвани изпитания на новоизградения светофар при експлоатационни условия, в съответствие с утвърден пусков график.
 
Ако тестовият период премине без забележки светофарната уредба остава в регулярен режим на работа и Община Казанлък ще започне поетапно синхронизиране на работата на всички светофари в града в единна система.
 


Изграждането на светофарна уредба на кръстовището на бул.“Княз Александър Батенберг“ и улиците “Чаталджа“ и „Надканижа“ в ж.к.“Изток“ в източния край на Казанлък се наложи, защото и  двете улици са основни транспортни артерии в кв.“Изток“, носители на най-голямото транспортно натоварване, обходни артерии за близо 13 000 жители на кв.“Изток“ към „Арсенал“ и Индустриалната зона. Според досегашната регулация на движението в района затрудненията с потока на движение не бяха решени в достатъчна степен.
 


Решението за изграждането на новата светофарна уредба бе взето след анализ на Агенция „Пътна инфраструктура“, която стопанисва държавния път бул.“Княз Александър Батенберг“ и препоръча на Община Казанлък на въпросното кръстовище регулирането на движението да се осъществява посредством светофарно съоръжение.