Старозагорският митрополит Киприан ще отбележи своя имен ден с благотворителна кауза.

На 30 август от 20:00 часа дворът на Старозагорската Света митрополия ще отвори врати за всички, които искат да споделят празника на митрополит Киприан.

Вместо подаръци той желае гостите да подкрепят кампанията „Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора“.

Основната цел на инициативата, която стартира на 20 юли /Илинден/, е закупуването на апарат „DAKO AS Link 48“, който да послужи за по-бърза и по-добра диагностика при лечението на онкоболните. Стойността му е 99 000,00 лв. без ДДС.


Общините от Старозагорска епархия се включват в кампанията за Онкологичния център

„Гордея се, че всички общини от шестте духовни околии на Старозагорска епархия се включиха в кампанията. Идеята прегърнаха и редица неправителствени организации и клубове.

Нека да отворим сърцата си, да обединим усилията и съпричастността си за една голяма кауза и заедно да допринесем за възможно най-бързото закупуване на тази жизненоважна апаратура“, пише в поканата си митрополит Киприан.

За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи съставът на Държавна опера – Стара Загора.

Всеки, който желае да подкрепи инициативата може да го направи на следната банкова сметка:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА – КЛОН СТАРА ЗАГОРА

бул. „Цар Симеон Велики” 104

IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53

банков код: FINVBGSF

основание: Дарение КОЦ Стара Загора

Програмата подлежи на промени, съобразно епидемиологичната обстановка и мерките на здравните власти във връзка с пандемията.
 
Старозагорска Митрополия