ПП „Свободен народ": Борисов сам ще си подаде оставката
60019

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ПП „Свободен народ": Борисов сам ще си подаде оставката

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ПП „Свободен народ": Борисов сам ще си подаде оставката
  • ПП „Свободен народ": Борисов сам ще си подаде оставката
  • ПП „Свободен народ": Борисов сам ще си подаде оставката

ПП „Свободен народ" ще апелира към останалите опозиционни партии и организации да се организира мирно гражданско неподчинение. Това припомни в Стара Загора Цончо Колев - председателят на щаба на ПП "Свободен народ" за борба с изборните измами. От новосформираната политическа формация се надяват това да доведе до някакви положителни промени в уредбата на държавата. Но ако няма резултат, ще се премине към по-сериозни действия и тогава ще се надигнат хората от цялата страна, предвиждат от партията.

От партията припомниха, че основната им цел е да осигурят максимален брой чуждестранните наблюдатели на изборите догодина. Най-вече на тези от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която вече даде унищожителна оценка за миналия вот, но никой не си взе поука. Като част от мерките за борба с изборните измами ще бъде обявена награда за предоставяне на годни пред съда доказателства за купуване на гласове.

Колев, който е бил учител по карате на премиера Борисов коментира още, че: "Ние няма да водим борба с премиера Бойко Борисов. Не сме тръгнали да вадим оръжие, защото имаме морал. Той е човекът, който трябва да прецени обстановката. Той трябва да види дали хората в България го искат все още, защото той дойде с много голямо желание от страна на хората.

Но след три години виждаме, че ситуацията е точно на обратно. Бойко Борисов, според мен, ще си подаде оставката сам. Той на няколко пъти намеква „Ако това не стане, аз ще я подам". Надявам се, че виждайки българският народ, който се надига с една вълна за демокрация и свобода, той ще си подаде оставката. И това е нормално. Така другите политически сили ще го запазят като личност", убеден е Цончо Колев.



Подробности може да чуете в звуковите файлова.