Старозагорски ученици научиха своите немски връстници на Дунавско хоро. Български народни песни станаха част от визитката на страната ни по време на Euroweek 2008.

Европейската седмица се проведе в германския град Сангерхаузен. Там гостуваха осем ученици и двама преподаватели от ГПЧЕ”Р.Ролан”. Над 300 са били участниците Европейската седмица на културен обмен.

“Бяхме впечатлени от немската акуратност . Ние тръгнахем с нагласата,че немците са по-затворени от нас, но те ни учудиха със своята комуникативност, гостоприемство и креативност.Бяхме настанени в приемни семейства и много се забавлявахме, но и много научихме”, сподели Емил Попов от езиковата гимназия в студиото на Дарик кафе. Той разказа,че целта на тази седмица е участниците от всички европейски държави да представят своите страни с най-характерното и най-интересното от бита и традициите.

В студиото на Дарик гостува и Мартин Златев, който е бил участник в предишното издание на Euroweek, което се е състояло в Дания. 

Домакин на Европейскката седмица през 2010 година ще бъде старозагорската гимназия “Р.Ролан”.Тук ще дойдат делегации от 27 страни.