Започва вторият тур на вота за „Чудесата на България", съобщават от Община Казанлък.

До 3 октомври 2012 г. всички българи ще могат да изберат символите от материалното и нематериалното богатство на нашата страна, с който се гордеят най-много и който искат да включен в списъка на световните паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. Финалистите ще бъдат обявени на мегаспектакъла „Чудесата на България", който в. „Стандарт" прави за 20-ия си юбилей в зала № 1 на НДК навръх 3 октомври.

В гласуването участват първите 10 обекта и традиции, събрали най-много гласове от м. юли досега.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се обърна към всички казанлъчани, гости на града и населените места и приятели на Долината на розите и тракийските владетели от близо и далеч да се включат в кампанията и да гласуват за „Долината на тракийските царе".



Комплексът от тракийски гробници, разположен в Долината на розите и тракийските царе, премина премина успешно първия етап на гласуването. В ход е вторият етап, в който можем да дадем своя глас за един уникален комплекс от арехологически обекти, имащи огромна културно-историческа значимост.

Да гласуваме за „Долината на тракийските царе" на сайта http://www.bgchudesa.com, в раздела"Материално наследство", за да спечели нашата Долина заслужено определението „Чудесата на България", призовават от Община Казанлък.