Четири пътнотранспортни произшвствия са станали през изминалото денонощие в Старозагорска област.

При движение с несъобразена с пътните условия скорост лек автомобил "Форд Орион" напуснал пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на удара 36-годишният водач от село Бъдеще е получил разкъсно-контузни рани по главата. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. Работата по случая продължава.

В Казанлък 60-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил "Фиат Брава" е ударил лек автомобил "Рено 19". 37-годишният водач на "Рено"-то е получил охлузни рани по главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка на шофьора на "Форд"-а техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта му, с концентрация - 0,25 промила. Взета му е кръв за химически анализ.

В Стара Загора 42-годишен мъж, управлявал лек автомобил "Мерцедес", се е ударил в стълб на светофарна уредба. В резултат на удара са повредени стълба и светофарните тела за светлинна и звукова сигнализация. Водачът е напуснал местопроизшествието, без да уведоми полицията и по-късно е издирен. По случая работи РПУ - Стара Загора.



Поради неспазване на дистанция лек автомобил "Опел Астра" е блъснал товарен автомобил  "Мерцедес - 814" до село Богомилово. Водачът на "Опел"-а е получил контузна рана на главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. Нанесени са материални щети по автомобилите. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите.

От пресцентъра на полицията информират и за още един инцидент. Рано тази сутрин 28-годишен шофьор от Казанлък се е ударил в обозначен насип на пътното платно. Инцидентът е станал при движение с несъобразена скорост до новостроящ се МОЛ. Водачът е получил наранявания в областта на главата и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка, дрегерът е отчел 2.26 промила алкохол в кръвта му. По случая е образувано бързо производство.