Благотворителна изложба от акварели в подкрепа на Маги Стоянова, нарежда в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, казанлъчанката Радиана Георгиева. Дарителската изложба се открива вечерта на 29-и ноември, четвъртък, от 18.00 часа.

Идеята за спомоществователство отдавна е на сърце на авторката. Решението, с първата си изложба да подаде ръка точно на Маги, идва спонтанно, след като в Казанлък в последния месец бе подета кампания в помощ на 32-годишната млада жена, диагностицирана с муковисцидоза. Тежката диагноза Маги получава още през 2007 година, но сега сложното и скъпо лечение е вече спешно наложително. Това е и причината, Радиана Георгиева да стане един от гражданите на Казанлък, който прави поредния благотворителен жест към младата майка на две деца.

С домакинството си, Музеят на фотографията става част от институциите, които се присъединяват към кампанията. По време на откриването, се очаква присъствието на щедра публика, готова за откупки на акварелите на Радиана.

Средствата, събрани от откупките ще бъдат предоставени на семейството на Маги Стоянова, чийто представител ще присъства на откриването на 29-и ноември в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.