Те са от Плевен и са по договор за размножителен заем, а посетителите вече могат да им се радват
Африканско бодливо свинче и 6 муфлона пристигнаха в старозагорския зоопарк.

Те са от зоопарка в Плевен и ще останат за продължителен период от време за радост на посетителите, съобщиха от община Стара Загора.

„Колегите от Плевен ни донесоха едно африканско бодливо свинче, пет женски муфлона и един мъжки муфлон, а ние им дадохме двойка мъжка и женска лами“, информира д-р Найден Илинов, ръководител на зоопарка.

Нови сладки обитатели радват посетителите на старозагорския зоопарк (СНИМКИ)

"Размяната на животинките е по договор за размножителен заем между двата зоопарка. Муфлоните са чистопородни, нашата съществена цел е да запазим чистата линия на муфлони в зоопарка ни", поясни д-р Илинов.

Питомците вече са преодолели стреса от транспорта им, приспособяват се към новите си условия на живот и нямат проблеми. „Преди да ги пуснем при другите животни, им извършихме и преглед, всичко им е наред и са пристигнали в добро здравословно състояние“, обобщи д-р Найден Илинов. 

Ветеринарният лекар добави, че бодливото свинче и муфлоните ще останат под липите за неопределен, но дълъг срок, а специалистите от зоопарка ще направят всичко по силите си, за да се чувстват гостите като у дома си.

Посетителите вече могат да им се радват „на живо“. Муфлоните са ситуирани в голямото заграждение на тревопасните животни, а свинчето е приобщено при другите му събратя.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня