Столичната община промени маршрута на шествието на НФСБ
64875

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Столичната община промени маршрута на шествието на НФСБ
  • Столичната община промени маршрута на шествието на НФСБ

Столична община промени маршрута на организираното от Национален фронт за спасение на България митинг-шествие, заявено за тази вечер с начален час 17:00.

Пред Дарик шефът на дирекция „Обществен контрол" в общината Красимир Димитров обясни, че промяната в маршрута се налага, за да бъде избегнато засичане със спонтанния граждански протест, който започва в 18:30 часа пред Министерския съвет за шеста поредна вечер. Мероприятието на партията на Валери Симеонов ще бъде охранявано от служители на СДВР, като според предварителния план трябва да приключи в 21:00 часа.

Освен шествието на НФСБ и гражданския протест срещу правителството, тази вечер в София партия Атака отново ще блокира ул. „Г. С. Раковски", като в общината са постъпили уведомления единствено от двете партии.

По предварителния план митинг-шествието на партията на Валери Симеонов трябваше да започне от НДК и да приключи пред Народното събрание, но след промяната в маршрута и крайната точка ще бъде НДК, като проявата ще бъде охранявана от служители на столичната полиция, обясни Красимир Димитров: „Искат митинг-шествие с концерт. Сборен пункт пилоните на НДК в 17.00 часа там ще пристигнат и автобусите и шествието ще потегли към 17.30 часа по маршрут НДК, бул. „Витоша", Съдебната палата, площад „Независимост", булевард „Цар Освободите" до площад Народно събрание. След приключването му ще тръгнат по бул. „Васил Левски" надясно в посока НДК. Всичко трябва да приключи в 21.00 часа на НДК".



Заради протестните прояви тази вечер в столицата движението на автомобилите и градския транспорт в централната част на града ще бъде изключително затруднено, за това от общината призовават мероприятията да приключат най-късно до определения от закона час 22:00 часа.

„От 17.30 часа до 23.00 часа основни пътни артерии ще бъдат временно, по преценка на КАТ „Пътна полиция", спирани или ограничавани и след това пускани. Като се започне от бул. „Ал. Дондуков" и бул. „Цар Освободител", и се стигне до Софийския университет, Орлов мост, по „Евлоги Георгиев".

Столичната полиция е взела необходимите мерки за осигуряване сигурността на гражданите. Очаква се и днес служителите на реда да блокират достъпа до някои столични булеварди, както това се случи снощи, за да бъдат избегнати опити за провокации и сблъсъци между протестиращите.